Midt mellem rolige forstadsvillaer skyder det 35 meter høje Brønshøj Vandtårn fra 1930 i vejret.
I toppen af vandtårnet ligger 2 enorme vandtanke uberørt hen på tyvende år. På grund af tårnets fredning og svært tilgængelige arkitektur har man i årevis diskuteret, hvad tårnet kan bruges til uden at skulle bryde med dets nuværende fredningsstatus. "Delte vande" er et forslag om at udnytte tårnets oprindelige indretning til helt nye funktioner. Ideen er at skabe en rustik badeanstalt på Københavns højeste punkt, hvor badegæsterne kan blive klogere på det våde element, mens de sænker sig ned i det.
Brønshøj Vandtårn har de optimale forhold, bærende konstruktion og vandtanke til at forsætte som vandmiljø istedet for at skulle gennemgå dyre besværlige ombygninger. Med ganske få tiltag kan der etableres en attraktion i verdensklasse, der tilmed kan gøre gæsterne klogere på de ca. 80 % vand vi selv og verden omkring os er gjort af.
Man siger at vi lærer bedst ved at gøre tingene selv...
Med et læringscenter om mennesker og miljø med gæster i badetøj, kommer naturen, vandet og visdommen tætter ind på kroppen end nogensinde før.
Udover en stor natur-sø højt oppe under den københavnske himmel, i tæt kontakt med vind, vejr og et rigt fugleliv, vil centeret byde på en række temaer igennem simple interaktive taktile vand-oplevelser for hele kroppen.
Temaerne:
Vinterbadning, helsefordele, forskning
Vand-økologi, menneske og miljø
Vandlevende dyr, organismer
Vandets cirkulation, fra mose til H20
Den vandige krop
Mytologi, overtro og vitalisme
Oplevelserne placeres på den over 60 meter lange træbro, der bugter sig rundt i tårnets yderste vandtank. Under træbroen opleves den konstante rislen fra søens naturlige rensningsanlæg hvor sten og rødder renser vandet fra badeanlægget. Oplevelserne er en integreret del af det normal besøgsforløb og fungerer som formidling besøget
igennem fra omklædningsrum, badeoplevelse, sauna og diverse sanse-motoriske naturlige kropsoplevelser.
På denne måde skabes et badeanlæg der både fungerer til længerevarende læringsforløb, og som korte helende natur og vandoplevelser for lokale beboere der kan bruge stedet til helårsbadning.